Ο Gian Luca διαθέτει μια εικοσαετή εμπειρία στον γαστρονομικό κόσμο. Από το 2014, βρίσκεται στη σφαίρα της λιθουανικής τηλεόρασης χάρη στην επιτυχία του Kulinarijos Studija. Σήμερα βρίσκεται στις μικρές οθόνες με το πρόγραμμα La Maistas.
Ο Gian Luca αποφοίτησε από τη διάσημη σχολή μαγειρικής IFSE, κοντά στο Τορίνο, και άρχισε αμέσως να εργάζεται σε εστιατόρια με αστέρια Michelin. Το 2017, μπήκε στον κόσμο του παγωτού και, μέσω του Maurizio Paci, γνώρισε την Iceteam 1927. Έκτοτε, λάνσαρε τη δική του μάρκα παγωτού , που παράγεται στο Kulinarijos Studija και είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερα από 20 καταστήματα λιανικής.
Το 2020 άρχισε να συνεργάζεται με την Iceteam 1927 ως δάσκαλος του σχολείου GelAteneo.
Μεταξύ των πιο ανταποδοτικών έργων του είναι δύο εστιατόρια που παρέχουν τροφοδοσία σε μαθητές από δύο λύκεια, προωθώντας έτσι τη μεσογειακή κουζίνα στους νέους. Επιπλέον, εργάζεται για το άνοιγμα της νέας του εγκατάστασης, «Take a Break», με στόχο να εξελίξει την παραδοσιακή ιδέα του καφέ.